понедељак, 25. јун 2012.

Нафтан (Белорусија) Звездин ривал

 Жребом у Ниону одлучено је ће противник Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу Европе, бити Белоруски Нафтан. Прва утакмица биће одиграна 19. јула у Новополоцку, а реванш меч одиграће се на нашем стадиону недељу дана касније, 26. јула.

Нафтан тренутно заузима девето место у белоруском шампионату, са освојених 13 бодова из 13 утакмица. Излазак у Европу, изборили су освајањем белоруског купа, док су претходну сезону завршили на седмом месту.


Фудбалски клуб Нафтан основан је 1963. године. У својој историји, белоруска екипа је неколико пута мењала име, а садашњи назив клуба потиче из 2001. године. Нафтан никада није био првак Белорусије, али у клупском музеју има два освојена Купа (2009. и 2012. године). Стадион "Атлант" на којем дочекују своје ривале, налази се у Новополоску, а капацитет му је 5.300 места.


Нафтан у последње време није бележио запажене резултате. У претходне четири првенствене утакмице, забележили су два ремија и два пораза. До 19. јула и дуела са нашим тимом, одиграће још четири првенствене утакмице.

Нема коментара:

Постави коментар