понедељак, 9. април 2012.

Играчи: Напад је најбоља одбрана



"Идемо код њих на стадион да се надигравамо и покушамо да победимо и тамо. То је наш циљ", каже Миливојевић пред дерби са Партизаном. Вукић највећа претња, сматра Максимовић.

Фудбалери Црвене звезде, судећи према њиховим изјавама, у среду од 19 часова напашће "вечитог ривала" на његовом терену.

Офанзивном игром, црвено-бели не желе само да "одбране" победу од 2:0 у првој утакмици полуфинала Купа Србије, већ желе да иу Хумској докажу да нису случајно победили 21. марта у Љутице Богдана. У глас поручују да их тешко стечена предност неће опустити, а посебну пажњу посветиће првом играчу црно-белих ове сезоне, Звонимиру Вукићу, стрелцу 14 голова ове сезоне.

"Биће то сигурно тешка утакмица, али то је најважнији дуел за нас до сада у сезони. Ако будемо дали све од себе на терену током 90 минута, не би требало да буде проблема. Имамо два гола предности, али морамо да будемо концентрисани од старта и да уђемо у утакмицу као да је 0:0 ", упозорава Каду Мендеш, први стрелац црвено-белих ове сезоне, који у првом дуелу није играо због вируса и исцрпљености.

Он, попут капитена Николе Микића, сматра да би један гол Црвене звезде у среду решио питање финалисте Купа Србије.

"Ако бисмо постигли гол тамо, било би нам много лакше ... Очекујем велику борбу, то је дерби, то је притисак и велика је одговорност на играчима. Ако Бог да, биће све у реду на крају ...", подвукао је Каду, стрелац 11 погодака у сезони.

Ретко ко у Црвеној звезди желео је да издваја појединце из супарничког табора, али незаменљиви дефанзивац Никола Максимовић није имао проблем да каже од кога прети највећа опасност.

"То је без дилеме Звонимир Вукић, у доброј је форми, постиже голове у свакој утакмици, игра сјајно и без њега, Партизан би свакако био доста слабији тим", оцењује Максимовић, стуб одбране која је овог пролећа на осам утакмица примила свега два гола .

"За сада имамо резултатску предност, али то не мора ништа да значи. Видели сте иу првој утакмици, било је отворено на обе стране. Могли су и они да поведу и да дођу до резултата који би њима одговарао. На крају, ми смо добили 2:0 и то је јако битно. Неће бити лако у реваншу, они ће кренути на све или ништа, а ми морамо да играмо паметно и да се надамо најбољем ", додао је Максимовић.

Лука Миливојевић искључен је у финишу првог меча на "Маракани", због професионалног фаула над Лазаром Марковићем. Рекао је тада Миливојевић да му није жао искључења, "јер је Марковић био у гол шанси", а срећна околност по младог репрезентативца је што је имао право да "окаје грехе" у Суперлиги Србије.

Сада га очекује први дерби на стадиону Партизана, а Миливојевић намерава да - нападне ривала!

"Имамо добар резултат из првог меча, али нећемо чувати стечено на 'Маракани'. Идемо код њих на стадион да се надигравамо и покушамо да победимо и тамо. То је наш циљ", подвукао је Миливојевић.

Десно од њега играће Дарко Лазовић, момак који и даље чека да "експлодира" у најважнијој утакмици српског фудбала. Није имао проблем Лазовић да призна да је играо испод очекиваног нивоа у првој утакмици полуфинала, када је и замењен, а сада нестрпљиво чега среду у намери да обрадује северну трибину.

"Имамо лепу предност из прве утакмице, али никако не бисмо смели да се опустимо, морамо максимално озбиљно да уђемо у реванш и потврдимо победу из прве утакмице, да докажемо да нисмо случајно победили ... Они имају предност домаћег терена, а ми предност резултата ", рекао је Лазовић и додао:

"Партизан је добар тим, показују то и у првенству. Цела екипа им је одлична, дуго су заједно, али идемо тамо да играмо фудбал и прођемо даље. Верујемо у нас и надамо се најбољем могућем резултату", оптимиста је Лазовић.

Оптимиста је и Лука Милуновић, стрелац водећег гола за Црвену звезду у првој утакмици, која му је уједно била и први дерби у каријери.

"На 'Маракани' смо одиграли веома добру утакмицу и заслужено смо стекли предност од 2:0, која је велика уочи реванша на стадиону Партизана. Зато никако не бисмо смели да је прокоцкамо и морамо да дамо све од себе. Могу у име саиграча да обећам да ћемо изгаратаи на терену најљућег ривала и надам се најбољем ", поручио је Милуновић, који сматра да је победа од 5:0 против Металца за викенд добро дошла за самопоуздање екипе.

"После кикса у Крагујевцу, декласирали смо на домаћем терену Металац, али би било добро да се нисмо превише распуцали ... Заиста смо играли добро, дали пет голова, показали да смо у доброј форми, а верујем да ћемо то потврдити иу новом одмеравању снага против Партизана ", рекао је Лука Милуновић.

Милуновић поручује навијачима Црвене звезде да не брину превише.

"Наравно да сам оптимиста да ћемо се пласирати у финале. Свако коме је Звезда у срцу треба да буде оптимиста", закључио је Милуновић.

Нема коментара:

Постави коментар