уторак, 10. април 2012.

Роби и Тошић - Нећемо се бранити



Пред фудбалерима Црвене звезде налази се утакмица истине. Са два гола предности, добром атмосфером и силном мотивацијом, изабраници Роберта Просинечког сутра од 19.30 часова изаћи ће на терен противника и играти за пласман у финале српског националног Купа. Резултат од 2:0, остварен на Маракани, даје право црвено-белима на веру у коначан тријумф, али он може бити изборен само максималним залагањем и концентрацијом какву су наши првотимци имали у првом дуелу. Тренер Просинечки и бескомпромисни дефанзивац Душко Тошић очекују тешку утакмицу, али не крију оптимизам по питању укупног победника.

- Моји играчи и ја једва чекамо да утакмица почне. Сваки дерби, па и овај сутрашњи представља празник за све љубитеље фудбала. Имамо лепу предност из првог сусрета, али свакако да нећемо чувати резултат. Од када сам у Звезди стално истичем да желим да моја екипа игра нападачки и да доминира, и свакако да ћу и сутра инсистирати на томе. Наш противник нема избора, мора да нападне, и свакако да нам неће бити лако, али уколико испунимо све тркачке и тактичке задатке, верујем да ћемо изборити пролаз у финале - изјавио је Роби.

Прву утакмицу полуфинала Купа Душко Тошић одиграо је под "блокадом", али то га није спречило да заједно у пару са Николом Максимовићем неутралише све покушаје ривала. Наш дефанзивац прижељкује сличан сценарио и у реваншу.

- Чека нас за нас веома битна утакмица. Имамо повољан резултат који није и недостижан. Победом на Маракани смо одиграли само прво полувреме, сутра нас очекује тежак посао. Међутим, оптимиста сам, ми се питамо и верујем да ћемо обрадовати навијаче. Морамо бити од првог минута опрезни, јер смо прошле године били сведоци да нам је мало фалило да ми стигнемо њихову предност која је износила два гола из првог меча - опрезан је Звездин штопер.

Мању главобољу шефу стручног штаба Црвене звезде могу да задају кадровски проблеми и повреде капитена Микића и Николе Максимовића кога мучи колено. Ипак, Роби верује да ће обојица бити спремни за сутрашњи меч.

- Видећемо на данашњем тренингу колико су спремни и здрави. Изузев њих двојице, немам дилема око састава. Волео бих наравно да победимо сутра, мада сам свестан да је у оваквим ситуацијама пролаз у финале најважнији - казао је Просинечки и још једном апострофирао разлоге важности сутрашњег меча.

- У првенству је таква ситуација да ривал има велику предност и да ништа не зависи од нас. Ми ћемо се наравно трудити да победимо све до краја, али то нам опет не гарантује успех. Зато је Куп наша шанса да освојимо трофеј и верујем да ћемо после утакмице ми бити ти који ћемо се радовати - истакао је Просинечки и додао да га повољна статистика и традиција пред сутрашњи меч не занимају превише.

- Не размишљам о тим стварима. Најважније је да су моји момци спремни и мотивисани и да се налазе у доброј форми - закључио је Просинечки уз уверење да неће доћи до извођења једанаестераца.

Овим путем обавештавамо све навијаче да ће, због великог интересовања, и сутра у периоду од 9-19 часова испред западне трибине нашег стадиона бити постављен штанд, на којем ће се продавати Звездини артикли по outlet ценама.

Нема коментара:

Постави коментар