петак, 6. април 2012.

Просинечки и Каду пред Металац



Првенство Србије наставља се утакмицама 23. кола које се играју за викенд. На највећи српски стадион у госте Црвеној звезди, стиже екипа Металца која је после дуго времена у прошлу среду забележила тријумф. Осокољени тим подвигом, Милановчани вероватно гаје наду да могу и из Београда да се врате са позитивним резултатом. Тренер Просинечки и првотимац Мендеш Каду, са друге стране обећали су и најавили да наш тим сутрашњим тријумфом треба и мора да уђе у нову серију победа, обзиром да је низ од седам узастопних прекинут ремијем против Радничког.

- Након нерешеног исхода у Крагујевцу, створила се слика у медијима и у јавности да је првенствена трка завршена и да је првенство одлучено. Међутим, Звезда је велики клуб, и сигурно да у сваку утакмицу улазимо мотивисани и спремни да победимо. Сматрам да ће моји момци и сутра добром игром, са доста акција, залагања, трчања направити добру атмосферу која треба да нам послужи као увертира за реванш полуфинала Купа, који се игра у следећу среду. Не треба да напомињем колика нама та утакмица значи, али о њој ћемо размишљати тек сутра након меча са Металцем - рекао је Просинечки.

Рекордер по броју одиграних мечева за Црвену звезду када су странци у питању, Мендеш Каду, није имао шта пуно да дода на шефово излагање.

- Не очекујем лаку утакмицу. Мислим да ће они доћи да се бране, и покушају да нас угрозе из контра напада. Међутим, све зависи од нас, уколико рано постигнемо погодак, и уђемо максимално концентрисано и озбиљно у меч, проблема неће бити. Слажем се да је утакмица са вечитим ривалом у среду за нас најважнија у сезони, али имаћемо довољно времена да се спремимо и за тај сусрет. Сада нам је у глави само како да победимо Металац и обрадујемо навијаче - резонује Каду који је у среду одиграо 81. меч за наш клуб.

Пред утакмицу са последњепласираном екипом у домаћем првенству тренер Просинечки има мањих кадровских проблема, а сигурно због зарађених јавних опомена у Крагујевцу, сутра на терен Маракане неће истрчати Мијаиловић и Младеновић.

- Не планирам да одмарам играче за меч у Купу. Имамо сасвим довољно времена да се освежимо и спремимо до среде, тако да не желим да се играчи штеде и чувају за среду. Сигуран сам да они неће психолошки пасти због нерешеног резултата у Крагујевцу, јер су играли добро, доминирали, али нису успели да пробију добро организовану одбрану Радничког - уверен је Роби који је за крај најавио да уколико резултат и ситуација на терену дозволе постоји могућност да свој први званични наступ, забележи и Натанијел Асамоа.

Нема коментара:

Постави коментар