субота, 7. април 2012.

Петарда у Мрежи Металца



Црвена звезда - Металац 5:0 
Гледалаца: 12.464
Судија: Новица Ангеловски (Качарево)
Стрелци: Евандро у 28, Лазовић у 32, Борха у 50, Каду у 59. и Миливојевић у 90. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Тошић, Максимовић, Петковић, Вешовић, Миливојевић, Каду, Евандро, Лазовић, Касалица, Борха.

Резерве: Весић, Крнета, Димитријевић, Пашеко, Милуновић, Мирић, Асамоа.

МЕТАЛАЦ: Кљајић, Стаменковић, Контор, Својић, Миртовић, Живановић, Вујовић, Лукић, Ђорић, Симовић, Крњинац.

Резерве: Живковић, Исидоровић, Допуђ, Гојак, Филиповић, Антић, Миздонгард.

Фудбалери Црвене звезде после тешког гостовања и ремије против Радничког у Крагујевцу, на свом стадиону дочекали су последњепласирани тим Металца. Тренер Просинечки на терен је извео најјачи састав изузев Младеновића и Мијаиловића који су сусрет са Горњомилановчанима прескочили због картона. Такође за разлику од претходних мечева шансу од почетка добио је Филип Касалица уместо Луке Милуновића.

Од самог старта црвено-бели кренули су офанзивно ка голу гостију, а први покушај имао је Борха у трећем минуту када је његов шут зауставио голман Кљајић. Уследио је корнер после кога Лука Миливојевић хвата волеј из прве, али гола нема. Након тога следи период игре од неколико минута у коме су наши данашњи противници извели пет удараца из угла, али статива и Бајковић су спречили изненађење. Уследио је нешто мирнији период игре и све до 28. минута и вођства нашег тима није било много узбуђења, ако не рачунамо шут Кадуа, који је са десетак метара неометан шутирао преко гола. Ипак, грешку свог сународника исправио је његов Евандро само два минута касније када се најбоље снашао у гужви испред гола гостију и главом лопту спровео у мрежу. Обзиром на озбиљност и мотивисаност наших играча до изражаја је могао да дође сув квалитет наших првотимаца. Индивидуално умеће демонстрирао је и Лазовић када је у 32. минуту после сјајног волеј ударца на центаршут Петковића дуплирао предност нашег тима. Веома садржајном првом полувремену допринели су и гости који су на моменте покушавали да се надигравају са црвено-белима остављајући доста простора на својој половини. Ипак, до одласка на одмор голман Металца Кљајић остао је на "два вађења лопте" из мреже. У паузи док су се играчи обе екипе освежавали и спремали за наставак песма Делија грмела је без престанка, а трибину је красила и велика парола "Звездина деца никад нису сама, Звездаши су сада још више са вама".

Други део сусрета отворили су наши играчи лепом акцијом и шутем Касалице, међутим остало је 2:0. Спаса за голмана Кљајића ипак није било три минута касније. Опет је у главној улози био Касалица који је претрчао свог чувара и као на тацни послужио Борху коме није било тешко да са неколико метара лопту проследи у небрањену мрежу. Да ствари буду још теже по Металац потрудио се изузетно груби Овусу који је зарадио други жути картон и морао је раније на туширање. На истеку једног часа игре већ је било 4:0. Петковић је улетео као тане у шеснасетерац, где је фаулиран, а неумољив са "креча" био је Каду.

Прелепо вече на Маракани додатно су улепшали навијачи са истока и запада који су пришли скроз до северне трибине и заједно са Делијама бодрили нашу екипу. Увео је недуго затим Просинечки Димитријевића, Асамоу и Пашека у игру, играли су се црвено-бели, комбиновали, мењали места, стварали шансе, али и промашивали. Ипак да резултат буде идентичан као јесенас у Лучанима потрудио се Лука Миливојевић у самом финишу меча када је одапео са тридесетак метара, лопта је на путу ка мрежи закачила некога и преварила голмана гостију. Лукин првенац у најдражем дресу.

Постоје дани када вам све полази за, у овом случају ногом. Тако је било и данас, утакмица за свачији укус, стадион су и најпробирљивији напустили задовољни. Надамо се, верујемо да ће Робијеве "бебе" и у среду око 21:30 стадион вечитог ривала напустити високо уздигнутих руку, након реванш утакмице полуфинала Купа Србије.

Голови: http://www.youtube.com/watch?v=YBbdjppKqF4

Нема коментара:

Постави коментар