недеља, 4. децембар 2011.

Црвена звезда – Војводина 8:3! Црвено-бели у финалу Купа!



У другом полуфиналном мечу Купа Србије за ватерполисте наши момци су савладали Војводину са 8:3 ( 1:0, 2:1, 3:0, 2:2) и тако се пласирали у финале после 18 година! Стрелци за пулене Дејана Савића су били Страхиња Рашовић 2, Аксентијевић 2, Милијановић, Стојчић, Ивошевић, Аврамовић 1.

Феноменалном игром наши момци су дошли до зацртаног циља, декласирали Новосађане и тако направили сјајну увертиру пред дерби последњег кола јесењег дела фудбалског првенства истих екипа наредне недеље. У прилог потпуној доминацији наших момака иде и податак да је 3 минута и 16 секунди пре краја утакмице на семафору стајало – 8:1! Репрезентативна форма Страхиње Рашовића и бравуре наше „црвено-беле хоботнице“ Гојка Пијетловића, уз фантастичан тимски рад су биле довољне за дуго очекивано финале и другу победу над новосадским црвено-белима у месец дана. А Роби би потенцијална појачања за свој тим, могао да потражи и у нашим ватерполистима, који пишу историју нашег клуба.

У првом полуфиналном мечу Партизан је савладао Београд са 16:3 и тако заказао други овосезонски „Вечити Дерби“ у финалу Купа. Актуелни шампион Србије и Европе ће бити ослабљен неиграњем Ћука у сутрашњем финалу.

Нашем клубу је ово прво финале после 18 година. Последње, до сада, су одиграли у финалу плеј офа првенства Југославије 1993 године, када смо савладали исти тим са 2:1 у победама – Црвена Звезда – Партизан 15:13, Партизан – Црвена Звезда 13:10, Црвена Звезда – Партизан 13:11. Тада су у нашем тиму били и нашем клубу донели титулу и председник клуба Виктор Јеленић и капитен Југослав Васовић! Као и капитен сутрашњег противника Влада Вујасиновић.

Финале Купа Србије 2011/12 се игра данас на базенима СЦ „Бањица“ против Партизана, са почетком у 21ч. Директан пренос је на Аренаспорт1. Али, зар наши момци нису заслужили највећу могућу подршку? Сви на Бањицу!

Браво и хвала Вам момци!

Црвена звезда 8

Пијетловић, Страхиња Рашовић 2, Стојчић 1, Ивошевић 1, Кљајевић, Милијановић 1, Аврамовић 1, Виктор Рашовић, Ранђеловић, Филиповић, Васовић, Аксентијевић 2, Драксимовић.

Војводина 3

Маринковић, Босанчић, Роацх, Вуксановић, Миличић, Вапенски, Матовић, Овука, Ранђић 1, Убовић 1, Басара 1, Цукић, Васић.

Судије : Голијанин, Ћирић

Нема коментара:

Постави коментар