уторак, 15. новембар 2011.

Почео састанак у Софији,Лукић о састанку



У среду 15. новембра у девет часова у главном граду наших источних суседа, Софији почео је састанак представника источноевропских клубова, поводом иницијативе о оснивању асоцијације клубова из овог дела Европе. На скупу коме присуствују представници грчких, бугарских, румунских и клубова из Азербејџана, као и посланик украјинског фудбалског савеза, налази се и делегација Црвене звезде коју предводи председник Владан Лукић. Као први и основни циљ у разговорима наглашено је оснивање удружења источноевропских клубова које касније може да прерасте у озбиљно такмичење, односно лигу, уколико УЕФА и ФИФА дају сагласност за тако нешто. Дакле наглашавамо да се неће радити ништа без одобрења и сагласности европске и светске куће фудбала.

На састанку ће се разматрати модели по којем ће бити могуће подићи квалитет утакмица, зараду, као и број посетилаца, јер је евидентно да "богаташи" са запада све више одмичу, што се осликава раним испадањем "источњака" из такмичења под окриљем УЕФA. Разговори ће трајати током читавог дана, а конкретни закључци биће изнешени на конференцији за медије која се очекује у поподневним часовима. Ово уједно неће бити једини скуп овог типа, јер се у наредном периоду очекује да идеје и закључци који буду донети данас у Софији унапреде и реализују на неком од следећих скупова.

Такође председник фудбалског клуба ЦСКА Димитар Борисов нагласио је на скупу да ће асоцијација након што заживи и направи прве конкрет
не кораке и даље бити отворена за пријем нових заинтересованих клубова из источне Европе.

Лукић - Дошли смо да урадимо нешто корисно

Председник Црвене звезде Владан Лукић по доласку у Софију на састанак источноевропских клубова, разговарао је са представницима српских и бугарских медија и том приликом изнео своја очекивања од данашњег скупа.

- Дошли смо у Бугарску да приближимо ставове са осталим клубовима из региона и да донесемо нешто добро и корисно за фудбал у овом делу Европе. Ми не желимо да правимо опструкцију неког другог такмичења, напротив. Лига шампиона и Лига Европе ће нам увек бити приоритет, али чињеница је да клубови са Балкана и источног дела Старог континента у последњој деценији бележе лоше резултате. У најјачим клупским такмичењима се, као рецимо у америчкој НБА лиги, унапред знају кандидати за освајање трофеја, и приликом расподеле финансијског колача, условно речено "мали" клубови не добијају ништа - рекао је први човек црвено-белих и истакао бенефите које "источњаци" могу да имају евентуалним формирањем балканске лиге или Купа.

- Суочавамо се са проблемом да већина тимова са ових простора испада из европских надметања у раној фази, и ми желимо да створимо алтернативу како би наши млади играчи имали прилику да током целе године играју јаке утакмице, и да омогућимо навијачима да своје тимове виде у одмеравању снага са јаким клубовима. Желимо и да евентуална новоформирана лига буде економски здрава са јаким спонзорима, од којих ће сви клубови имати приходе. Сви очекују да им држава помогне, воде се паролом да ако у друштву буде боље, биће и у спорту. Ми не можемо тако да се понашамо, већ сами морамо да допринесемо бољитку, па тек касније, кад остваримо одређене резултате, можемо да очекујемо и помоћ државе - закључио је Лукић.
 

Председник Владан Лукић рекао је новинарима у Софији где је на састанку о формирању Источноевропске лиге (ЕЕФЛ).

– Недавно смо исплатили дуг Илији Ивићу, а остало је још 30.000 за Јаневског – рекао је Лукић.

Како су раније пренели српски медији, Звезда је Ивићу дуговала 225.00 евра, а македонском тренеру 300.000.

Председник црвено-белих је рекао и да се ушло у „процес плаћања” играчу Такајукију Сузукију, Јапанцу који је у Звезди играо 2006. године. Према писању медија њему се дугује 110.000 евра.


Нема коментара:

Постави коментар