
Фудбалери Црвене звезде ће сутра (уторак, 10. јануар), почети зимске припреме. Шеф стручног штаба Роберт Просинечки, који је за викенд био гост Барселоне, заказао је прозивку у 10 часова на Маракани. Наш тим ће уводни део припрема обавити у Београду, уз уобичајене тестове за све играче.
Базични део припрема ће бити на црногорском приморју, од 19. до 29. јануара, а црвено-бели ће бити смештени у тамошњем луксузном хотелу „Сплендид“ у Бечићима. Први тест ове године уследиће 22. јануара, а Црвену звезду ће у Радановићима угостити црногорски прволигаша Грбаљ. Потом следи провера са екипом Будућности у Подгорици (25. јануар), а дан касније са Зетом у Голубовцима. Наш најтрофејнији клуб ће 28. јануара бити гост Леотара у Требињу (Република Српска), где ће одиграти пријатељску утакмицу. Очекује се да на свим овим припремним мечевима, као и прошле године, буде велики број навијача нашег клуба, с обзиром да Звезда у Црној Гори и Републици Српској има огроман број присталица.
Завршни део зимских припрема фудбалери Звезде ће обавити у старој бази годинама уназад, у Анталији, познатом туристичком центру на турској обали Средоземног мора. Екипа црвено-белих ни ове године неће мењати хотел, па ће поново бити смештена у „Калисти“, где с пратећим садржајима постоје врхунски услови за обављање зимских припрема фудбалских екипа. Први ривал у Турској биће швајцарски Винтертур (2. фебруар), а потом ће Црвена звезда бити учесник турнира у Анталији, на коме ће се 4. фебруара састати са словачким клубом Жилином, док је други пар: Клуж (Румунија) – Литекс, Ловеч (Бугарска). Три дана касније на програму су утакмице за треће и прво место.
Ривал Црвене звезде у Турској биће и кинески прволигаш Ђенгсу сејнти (11. фебруар), за кога с доста успеха наступа некадашњи нападач нашег клуба Александар Јевтић, док је тренер овог кинеског прволигаша познати српски стручњак Драгомир Окука. Последња провера у Анталији је на програму 14. фебруара, два дана пре повратка у Београд, а противник Црвене звезде биће трофејни румунски клуб Динамо из Букурешта.
Нема коментара:
Постави коментар