недеља, 4. децембар 2011.

ЛЕКИЋ СЕ ВРАЋА У ЗВЕЗДУ!



Црвена звезда би ненадано могла да добије вредно појачање из Шпаније

Заштитили своје интересе.
Нападач шпанске Осасуне Дејан Лекић (26) могао би да се за неколико дана врати на Маракану. Наиме, уколико клуб из Памплоне до средине следеће недеље не уплати последњу рату од 500.000 евра црвено-белима, Лекић аутоматски постаје играч Црвене звезде.

Управа клуба са Владаном Лукићем на челу приликом продаје Дејана Лекића у Осасуну направила је уговор са Шпанцима у којем стоји да од уплате новца зависи статус играча.

Тако је руководство заштитило интересе црвено-белих. Шпанци су до сада платили три рате за Лекића, чији је трансфер износио 2,8 милиона евра. Прве две рате од 1,8 милиона доспеле су одмах по продаји, док је трећа у висини од 500.000 евра уплаћена летос.

Осасуна мора до средине децембра да уплати последњу рату, иначе ће се Дејан Лекић вратити у Црвену звезду, што је индиректно и најавио пре месец дана, када је изјавио да би се пешке вратио на Маракану. Високи нападач дошао је у Памплону на инсистирање тадашњег тренера Хосеа Антонија Камачо, који је прошле сезоне добио отказ. Код новог тренера Хосеа Луиса Мендилибар Србин углавном греје клупу и провео је свега 22 минута на терену. Пошто има годишња примања у висини од 600.000 евра, Шпанцима се више исплати да забораве на последњу рату и тако изгубе пола милиона него да у наредне две и по године, колико Лекић има уговор са Осасуном, плате 1,8 милиона евра.

Прати се и Филип Касалица

Уколико се Дејан Лекић врати у Црвену звезду, о његовом статусу мораће да одлучи тренер црвено-белих Роберт Просинечки. С обзиром на висину од 1,93 цм и конституцију, питање је да ли се Лекић уклапа у концепт Просинечког и тактику 4-3-3, која тражи брзог и хитрог нападача.
Зато је Звезда почела преговоре с Филип Касалица, а клуб ове зиме сигурно напуштају Калуђеровић (Инчон), Димитријевић (Јапан) и Вилотић (Олимпијакос).

Нема коментара:

Постави коментар